Міністерство освіти і науки України
Управління освіти Чернівецької міської ради
Чернівецький військово-спортивний ліцей
58004, м.Чернівці, вул.Луковецька, 29
(0372) 52-24-71, (0372)-52-74-25

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

P4110254DSC01952-614x411Більше півсотні вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату побували на відділі прикордонної служби та пункті пропуску «Мамалига», де їм розповідали і наочно показували усі тонкощі несення служби прикордонних нарядів.

На території відділу прикордонної служби учням випускних класів ліцею показали техніку та технічні засоби, з допомогою яких несуть службу охоронці кордону. Також діти мали змогу побачити, в яких умовах проживають військовослужбовці строкової та контрактної служби, їх побут тощо. Крім того, прикордонники продемонстрували учням ліцею роботу зі службовою собакою під час виявлення та затримання порушників державної межі.

Пізніше ліцеїстів відвезли на пункт пропуску «Мамалига». Там вони мали змогу подивитись, як здійснюється прикордонний контроль та огляд транспортних засобів, розповіли про найпоширеніші випадки виявлення прихованих товарів, які зловмисники намагаються незаконно переправити через кордон. Більшість ліцеїстів уже визначилися, якій із військових спеціальностей віддати перевагу. Чимала їх кількість стане у майбутньому саме прикордонниками.

Відеорепортаж